"ושאבתם מים (בחכמה) ובששון" - יום המים הבינלאומי

ארגון עובדי המים חובר לארגון מגדלי הפירות לכבוד יום המים הבינלאומי. יחד, אנו נותנים טיפים לייעול וחסכון במים!

 

עלות המים בכלל ולגידול פירות בפרט, נמצאת בתהליך האמרה מתמשך. ע"פ מתווה רשות המים, עלות זו אמורה להאמיר ביולי 2022 בעשרות אחוזים ועשויה להגיע (בתהליך מדורג) לתעריף של כ- 2.45 ש"ח/קוב. ברמת תעריף זו - ההוצאה של החקלאי, רק על התשלום עבור המים, תגיע להיקף של כ- 1,830 ש"ח ויותר (לפי צריכה של 750 קוב/דונם)
עלויות אלו מחייבות את החקלאי לעשות שימוש יעיל ומיטבי במים לאורך כל השנה.
להלן מספר המלצות לייעול וחיסכון בשימוש במים:
💦 התקנת מערכות בקרה ושליטה, זהו אולי האמצעי הראשוני והבסיסי ביותר לניצול נכון של המים ומונע בזבוז מים. השיטה של לפתוח ברז ולבוא מאוחר יותר לסגור אותו, עבר זמנה.
💦 מומלץ להתייעץ עם המדריך האזורי בכל הקשור בנושאי השקיה. למדריכים אלו הידע הטוב ביותר! בהמשך הוא עשוי להתברר כחיוני מאוד, דוג'; באיזו שעות להשקות - לכל אזור, סוג קרקע, גידול ועוד, הייחוד שלו.
💦 ביצוע בדיקות קרקע באופן רוטיני וקבלת תמונת האמת של מצב הקרקע יאפשר לחקלאי לעשות שימוש במים בצורה יעילה וחסכונית, דברים אלו נכונים עוד יותר אצל אותם החקלאים העושים שימוש בהשקיה של מי קולחים. שימוש לאורך זמן במי קולחים מבלי לבצע בדיקות קרקע מדי פעם, עשוי להגיע למצב של איטום הקרקע עקב המלחים שבמי הקולחים, איטום זה הנו מצב של בזבוז מים לריק.
💦 רוב ההשקיה בגידולי הפרי נעשית באמצעות טפטוף. לטפטפת, עקב המבנה שלה, יש נטייה להיסתם לאורך זמן. יש צורך (וחובה) לשטוף בסוף העונה את שלוחות הטפטוף ואף לנקות את הטפטפות על ידי חומצת מלח המעכלת את האבנית שהצטברה על הטפטפת. אחרת, תיתכן השקיה לא סדירה ונזק חקלאי.
💦 למי שהנו מפיק מים פרטי, מומלץ להשקות בשעות הזולות של הפקת המים (במיוחד למי ששואב על פי עקרונות התעו"ז), גם במקרה זה רצוי להיוועץ מראש עם המדריך האזורי ואף להתקין מערכות בקרה ושליטה על המשאבה כגון ממיר תדר.
הדפסה שמירה

לשאלות ופרטים נוספים

נא מלאו את פרטיכם ונציגינו ייצרו עמכם קשר בהקדם

A new image please!
facebook
הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר